Brøst

Brøst

Brøstforstørrelse

En brøstforstørrelse er en operasjon der man enten med kroppens eget vev eller med silikon proteser øker brøstenes størrelse eller endrer utseende. Dette kan skyldes at man vil forandre formen eller korrigere forskjell i størrelse. Noen har små brøst fra naturens side og ønsker å øke størrelsen. Andre ønsker å korrigere forandringer som har skjedd i forbindelse med graviditet og amming eller etter kraftig vekttap.

Brøstforstørrelse med implantat

Brøstforstørrelse med silikon proteser er ett av de vanligste plastikkirugiske inngrepene. På Barentsklinikken bruker vi bare proteser fra Mentor- et firma med mange års evidensbasert virksomhet i Norden. Protesen legges inn via et lite snitt i submammarfuren enten under brøstkjertelen eller under muskelen og hindrer ikke fysisk aktivitet. Inngrepet gjøres i narkose og tar 1 time. Etter operasjonen har man litt ubehag, men sjelden mer enn at det kan behandles med reseptfrie medisiner. Hevelse og eventuell ujevnhet avtar gradvis. Det anbefales at man døgnet rundt de 4 første ukene og deretter 4 uker på dagtid har på en BH som er spesiallaget for postoperativ bruk. Sårkontroll gjøres etter en uke og kontroll hos plastikkirurgen etter 3 måneder. Fysisk aktivitet og trening kan gradvis gjenopptas etter 5 uker og vanlig BH med bøyle kan brukes etter 8 uker. Man kan begynne på jobb igjen etter 2-7 dager avhengig av hvilken type jobb man har.

Brøstforstørrelse med eget fett.

Man kan også forstørre brøstene med fettvev fra egen kropp. Dette gjøres med Body Jet, en av de mest populære fettsugingsmetodene på markedet akkurat nå. Man kan for eksempel suge fett fra magen som etter bearbeiding med en spesiell metode, kan transplanteres til brøstene. Resultatet er et naturlig, mykt brøst uten noen fremmedlegemer. Postoperativ rekonvalesens blir som for operasjon med protese.

Ring oss nå