Face lift

Face lift

Aldringsprosessen i ansiktet er et resultat av flere fysiologiske prosesser og påvirkninger fra miljøet. En ansiktsløftoperasjon (facelift) motvirker tegn på aldring og gir et mer ungdommelig utseende. Ansiktsløft reverserer effektene av tyngdekraften og aldringen i ansiktet. I kombinasjon med et nakkeløft blir konturene i ansiktet og nakken glattere, noe som forventes å gi et yngre utseende.
Vi bruker en tredimensjonal tilnærming til ansiktsløftning med fokus på å gjenopprette og gjenskape volum – i motsetning til den klassiske todimensjonale hudstrammingen.

TEKNIKKER
Det finnes mange face lift teknikker. Alle de konvensjonelt aksepterte teknikkene innebærer fjerning av overflødig hud. Det er imidlertid måten man behandler de dypere bløtvevsstrukturene som skiller de mange prosedyrene for ansiktsløftning. SMAS er den anatomiske strukturen som det ofte refereres til i ansiktskirurgi. SMAS er bindevev i ansiktet som består av kollagen, elastiske fibere og fettvev. En ekspert i ansiktskirurgi kan følge SMAS-strukturen og også bruke den til å modifisere de dypere strukturene i ansiktet for en bedre estetikk, uten å skade de viktige ansiktsnervene (facial nerven og dens grener). SMAS basert ansiktsløftning gir en mer langvarig foryngelse av ansiktet. Ved et SMAS ansiktsløft unngår man tendensen til å strekke huden for mye, da rekonstruksjonen av underliggende SMAS kun krever at huden legges tilbake uten strekk.


Flertallet av pasienter som ønsker langvarig foryngelse av ansikt og nakke, vil ha nytte av et SMAS-ansiktsløft. Teknikken muliggjør et dypere løft og en bedre tilpasning av vevet og lar den restaurerte huden ligge naturlig over. Et SMAS-ansiktsløft innebærer vanligvis også et nakkeløft. Innsnittene blir lagt i de naturlige foldene i ansiktet og i øret samt bak hårfestet. Innsnittet i øret (post-tragalt) skjuler arr nærmest helt. Arrene blekner også over tid og blir nærmest usynlig.

Annen behandling samtidig med face lift

Face lift kombineres ofte med øyebrynsløft og øyelokkskirurgi.
Fettransplantasjon av eget fettvev blir brukt for å komplettere et ansiktsløft og ikke minst for å erstatte tap av volum i den midtre delen av ansiktet.

ANESTESI OG ETTERBEHANDLING

Operasjonen foretas under full narkose eller i dyp sedasjon (beroligende medisinering) og alltid med overlege i anestesi til stede.
Overnatting med observasjon ordnes ved indikasjon og/eller om dette ønskes.
De fleste kan gå tilbake på jobb etter to uker og begynne med sportsaktiviteter etter fire uker. Det meste av hevelsen i ansiktet går gradvis tilbake i løpet av de ti første dagene. Samtlige kontroller utføres ved Barentsklinikken.

Ring oss nå