Nese

Nese

NESEPLASTIKK / RHINOPLASTIKK

Neseplastikk (rhinoplastikk) er kirurgi som former nesen; reduserer eller øker størrelsen, endrer formen på nesetipp, neserygg og nesebor, eller endrer vinkelen mellom nese og overleppe. De fleste rhinoplastikkene blir utført for å gjøre nesen mer harmonisk, «penere» og for at pasienten skal bli mer tilfreds med sitt utseende.

For oss er det ekstremt viktig å lytte til pasienten for å forstå hva han/hun vil oppnå. Hver operasjon er tilpasset den spesifikke pasienten, noe som fører til høyere tilfredshet og lavere revisjonsrate (reoperasjon).

RHINOPLASTIKK

Rhinoplastikk er den vanskeligste av alle kosmetiske operasjoner, og det tar år for kirurger å mestre prosedyrene. Grunnen til dette er den store variasjonen i en allerede kompleks neseanatomi, og pasientenes varierende deformitet. Hvis man ser på en gruppe mennesker, er den store variasjonen i humper, nesetipper og hudtykkelse lett synlig. Man kan også se de dramatiske endringene som oppstår når et individ smiler, og hvordan en nese vil se bra ut på et bestemt ansikt, men ikke på et annet. I tillegg må kirurgen ta hensyn til nesefunksjonen og eventuelle eksisterende avvik i neseskilleveggen eller ventilkollaps. Vi utfører avansert rhinoplastikk som inkluderer den åpne tilnærmingen for å håndtere den mer komplekse nesetippen, anerkjennelse av funksjonelle faktorer, inkludert neseventiler, og forbedring i resultatene for asymmetriske neser. Som et resultat kan pasientene oftere oppnå sine estetiske mål samtidig som man opprettholder eller forbedrer nasal respirasjon (pust gjennom nesen).

Vår metode baserer seg på å bevare mest mulig av nesens strukturer. Disse kan på en presis måte omfordeles slik at nesen blir penere samtidig som funksjonene bevares.

Innsnitt gjøres under nesen og noen ganger i bunnen av nesevingene. Så separeres nesens hud fra dens støtte (rammeverk) bestående av bein og brusk. Deretter formes nesen. Etter operasjonen brukes en form av gips eller annet materiale for å opprettholde nesens nye form.

ANESTESI OG ETTERBEHANDLING

Operasjonen foretas under full narkose og alltid med overlege i anestesi tilstede.

Overnatting med observasjon ordnes ved indikasjon, og/eller om dette ønskes.

I løpet av de første 24 timene etter inngrepet er det normalt å føle hevelse i ansiktet og ubehag i nesen, disse bivirkningene reduseres med medisiner foreskrevet av legen. Mesteparten av hevelsen i ansiktet går gradvis tilbake i løpet av de to første ukene. Etter en uke vil det medisinske teamet fjerne gips og teip fra nesen. Det endelige resultatet fremstår gradvis.

De fleste er tilbake på jobben etter to uker. Samtlige kontroller utføres ved Barentsklinikken.

Ring oss nå