Ben

Ben

Lårplastikk

Lårplastikk er en operasjon vars hensikt er å fjerne hudoverskudd og stramme opp løs hud på lår og sete. Løs hud på lår kan oppstå etter større vekt nedgang eller etter magesekks operasjon. Denne løse hud kan verken slankes vekk eller trenes bort. Det kan blant annet lede til lokal hud irritasjon og i verste fall hygiene problem.

En forutsettelse for operasjon er at du har vært vektstabil i minst 2 år, er røyke fri i 6 uker før og 6 uker etter operasjon for å minske risiko for komplikasjoner.

Før operasjon

Du møter en av våre plastikkirurger som kommer at informere deg grundig om plan med opptegning og plassering av arrene, selve behandlingen og forventet resultat etter rekonvalesens.

Kort om inngrepet

I narkose fjernes overflødig hud og fett på innsiden av begge lår. Løs hud strammes opp og såret sys sammen med tråd som løses opp av seg selv. Operasjonstid er ca. 90-120 min. I visse situasjoner kan inngrepet kombineres med fettsuging.

Etter operasjon

Du kommer at våkne på oppvåkningsavdelingen der narkos sykepleier bistår vid ev. tidlige plager. Du kommer å overnatte på klinikken i ett par dager og fjerne dren om dette behøves. Rask mobilisering er viktig for å forebygge eventuelle komplikasjoner. Du kommer å anvende kompresjonstøy 4 uker døgnet rundt og deretter 4 uker dagtid for å minske hevelsen og optimere resultatet. Du kan begynne å bevege deg som vanlig fra første uken og begynne med normal trening etter 4 uker. Sykemelding fra 2-4 uker beroende av hvilken typ jobb du har. Sårkontroll etter en uke på Barentsklinikken eller hos fastlegen din. Viktig å teipe arrene i 12 måneder med Micropore tape  etter operasjonen og anvende solfaktor 50 langs med arrene første sommer etter operasjon for at få så fine arr som mulig.

Forventet resultat

Målet er mindre hudoverskudd på lår, eliminere eksem og sopp i hudfolder samt åter få opprinnelige figuren sinn.  En bedre livskvalitet helt enkelt. Du kommer at oppleve en positiv forandring for hver uke som går og slutt resultatet vurderes med din plastikkirurg etter 6 måneder på Barentsklinikken. En sjelden gang må man korrigere arr eller diskrete asymmetrier.

Potensielle komplikasjoner

Som ved alle operasjoner kan infeksjoner, blødning og sårruptur oppstå. Dette er en risiko som vi på Barentsklinikken naturligvis anstrenger oss for att minimere.

Forberedelse

Det forventes at du ikke inntar nikotin holdige preparat 6 uker før og 6 uker etter operasjonen på grunn av Nikotin øker risiko for flere av de nevnte komplikasjoner.

Dersom du står på blodfortynnende medikamenter og ikke har fått beskjed om justering ved innkallelsen, ber vi deg om at ta kontakt til Barentsklinikken. Kompresjonstøy kan kjøpes på ditt nærmeste apotek .

Ring oss nå