Mage

Mage

Magen kan gjennomgå store endringer i de ulike fasene i livet. For eksempel, etter graviditet. Mange kvinner kan oppleve vanskeligheter med å gjenvinne sin opprinnelige form uansett diett eller mosjon. Noen kan finne det vanskelig å gå ned i vekt, og andre kan ikke kvitte seg med overflødig hud etter vekttap. På Barentsklinikken strever vi etter det plastikkirurgiske idealet «å gjenopprette form og funksjon».

Abdominoplastikk, eller bukplastikk er en operasjon der plastikkirurgen fjerner overflødig hud og abdominal fedme med det formål å gjenskape en normal og estetisk form på magen. Dette kan kombineres med å stramme opp den fremre bukmusklaturen, flytte navlen til sin opprinnelige plassering og fettsuge kjærlighetshåndtakene («mamma mage»).

Operasjonen utføres i generell anestesi, det tar vanligvis 1-3 timer og ved stor bukplastikk kan det være nødvendig å ligge over noen dager på klinikken. Det kan dreie seg om 1-3 dager avhengig av omfanget av operasjonen og din generelle helsetilstand. Operasjonsarrene er orientert langs bikinilinjen og eventuelle dren fjernes etter noen dager. Komprimering med en kompresjonsvest er viktig for å optimalisere resultatet og må brukes døgnet rundt i 4 uker og deretter i 4 uker på dagtid. Vi har slike vester på lager. Man bør regne med å være borte fra fysisk krevende arbeid og fysisk trening i 4 uker og fra lettere kontor arbeid i 2 uker. For å minimere risikoen for komplikasjoner bør du være røykfri i 6 uker før + 6 uker etter operasjonen. Etter hjemkomst venter første sjekk på klinikken 1 uke senere og til operatøren etter 6 måneder. Dersom du har lang reisevei kan kontrollene gjøres på Skype eller lignende. Du kan få en aning av hvordan resultatet vil bli etter 4 uker, men på grunn av kroppens reparasjonsprosesser vil du først se det endelige resultatet etter at det har gått ca 6 måneder fra operasjonen.

Ring oss nå